Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy
Suroviny:

2 mrkve
1,5kg řepy
1 petržel
1 křen
200g mražených malin
200g hovězí roštěné
1 hrst sušených jablek
1 hrst sušených švestek
zeleninové ochucovadlo Kucharek
tekuté koření Kucharek
majoránka
nové koření
bobkový list
cukr

Způsob přípravy:

Řepu umyjeme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 180 ° C. Pečeme přibližně 1hodinu dokud nezměkne. Maso opláchneme, nakrájíme na kousky a společně s bobkovým listem, novým kořením a zeleninou vložíme do hrnce. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni.

Řepu vyndáme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a přidáme do polévky. Dochutíme ochucovadlem Kucharek. Vaříme při nízké teplotě.

TIP: Do hotové vařící polévky můžeme přidat plátky sušených jablek, švestky, maliny anebo cukr. Poté necháme přejít varem a máme hotovo.