Velikonoční křenový krém

Velikonoční křenový krém
Suroviny:
  • 2 pórky (bílá část)
  • 2 cibule
  • 1 petržel (kořen)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 litr zeleninového vývaru Kucharek
  • 200 ml smetany 33%
  • 1 balení smetanového sýru
  • 1 sklenice strouhaného křenu
  • 100 g syrové slaniny
  • 1 svazek petržele
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 4 vařená vejce
  • kapary dle chuti
  • 1 polévková lžíce ochucovadla Chuť přírody
  • majoránka
  • mletý bílý pepř
  • mořská sůl
Způsob přípravy:

Na másle orestujeme cibuli, česnek a pórek a přidáme na kostky nakrájené brambory, a petržel. Přilijeme vývar a vaříme dokud zelenina nezměkne. Poté vše důkladně promícháme, přidáme tavený sýr, křen a smetanu, dochutíme podle chuti kořením a sypkým ochucovadlem Kucharek Chuť přírody. Na závěr přidáme na kousky nakrájené vejce, petrželku a kapary.