Suroviny:
Způsob přípravy:
4 hovězí plátky (každý o váze asi 120g)
8 plátků slaniny
2 na nudličky nakrájené kyselé okurky
2 lžíce hladké mouky
½ litru Hovězího bujónu Kucharek
1 najemno nakrájená cibule
1 lžička majoránky
Marináda:
1 lžíce zeleninového ochucovadla Kucharek
2 lžíce plnotučné hořčice
Maso naklepeme na tenké plátky, vnitřní stranu potřeme marinádou a naklademe okurky se slaninou. To celé stočíme do závitku, který svážeme nití nebo upevníme jehlami. Zavítky poprašíme moukou a osmažíme. Poté dáme do hrnce, zalijeme vývarem a dusíme. Na pánvi osmahneme cibuli, kterou přidáme do masa. Dále přidáme majoránku a ochucovadlo Kucharek dle chuti a dusíme dokud maso nezměkne. Přibližně 1,5hod.