Čočková polévka s klobásou a rajčaty

Čočková polévka s klobásou a rajčaty
Suroviny:

400 g předvařené čočky
200 g klobásy
3 lžíce řepkového oleje
100 g libového bůčku
2 nakrájené cibule
3 stroužky česneku
400 g krájených rajčat v konzervě
200 ml slepičího bujónu Kucharek
4 lžíce bílého jogurtu (řeckého typu)
petrželová nať
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
½ lžičky pepře
¼ lžičky římského kmínu
černý pepř
zeleninové ochucovadlo Kucharek

Způsob přípravy:

Čočku namočíme a necháme přes noc změknout. Poté 15–20 minut vaříme ve vodě(v poměru 1 sklenice čočky na 2 sklenice vody). Sůl přidáme až na konci, aby čočka zůstala měkká.

Podle chuti můžeme dochutit sypkým ochucovadlem Kucharek.

Slaninu, cibuli a česnek osmažíme na oleji. Přidáme klobásu, čočku, vývar, rajčata, koření a vaříme přibližně 30 minut za stálého míchání. Dochutíme dle chuti.

TIP: Podáváme s hustým jogurtem a nasekanou petrželkou.