Suroviny:
Způsob přípravy:
¼ oloupané a očištěné dýně
1 mrkev
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
400ml zeleninového bujónu Kucharek
200ml kokosového mléka
100ml suchého bílého vína
100ml pomerančového džusu
1 lžička chilli pasty
2 lžíce pražených dýňových semínek
2 lžičky zeleninového ochucovadla Kucharek
Dýni a mrkev nakrájíme na kostky a krátce osmažíme v kastrolu na rozehřatém oleji a másle. Následně přidáme nasekaný česnek. Vše zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, bílým vínem a pomerančovým džusem. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Polévku dochutíme ochucovadlem a chilli pastou. Následně důkladně rozmixujeme a přecedíme přes síto. Horkou polévku podáváme posypanou dýňovými semínky.