
Suroviny:
Způsob přípravy:
1 kg rajčat
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
2 lžíce přepuštěného másla
½ litru bujónu Kucharek
polévková lžíce citrónové šťávy
zeleninové ochucovadlo Kucharek
kájenský pepř
Volitelné:
3 lžíce pražených piniových oříšků
100 g těstovin nebo nudlí
100 ml smetany
čerstvá bazalka
Ve velkém hrnci na másle osmahneme cibulku a česnek. Potom přidáme nakrájená rajčata, med, citronovou šťávu, kájenský pepř a vaříme asi pět minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme dokud zelenina nezměkne. Polévku scedíme a přidáme další ingredience dle chuti.
TIP: Můžete přidat smetanu, těstoviny a to vše dozdobit praženými piniovými oříšky a čerstvou bazalkou.