Suroviny:
Způsob přípravy:
- 1kg kuře
- 3 lžíce řepkového olej
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce medu
- 2 lžíce ochucovadla Kucharek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek petržele
- 5 lžic másla
- ½ kg vařených brambor
- 1 sklenice křenu
Kuře omyjeme, osušíme a necháme chvíli odstát tak, aby mělo pokojovou teplotu. Mezitím si připravíme marinádu z řepkového oleje, hořčice a medu. Kuře naložíme a vložíme na plech. Do kuřete vložíme cibuli nakrájenou na kostičky, stroužky česneku a nakrájenou petrželku. Na závěr svážeme nohy provázkem a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme přibližně hodinu. V půlce pečení ke kuřeti přidáme na kolečka nakrájené brambory ochucené sypkým ochucovadlem a dopečeme.
Podáváme s křenem.