Suroviny:
Způsob přípravy:
- 2 pórky (bílá část)
- 2 cibule
- 1 petržel (kořen)
- 2 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1 litr zeleninového vývaru Kucharek
- 200 ml smetany 33%
- 1 balení smetanového sýru
- 1 sklenice strouhaného křenu
- 100 g syrové slaniny
- 1 svazek petržele
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 4 vařená vejce
- kapary dle chuti
- 1 polévková lžíce ochucovadla Chuť přírody
- majoránka
- mletý bílý pepř
- mořská sůl
Na másle orestujeme cibuli, česnek a pórek a přidáme na kostky nakrájené brambory, a petržel. Přilijeme vývar a vaříme dokud zelenina nezměkne. Poté vše důkladně promícháme, přidáme tavený sýr, křen a smetanu, dochutíme podle chuti kořením a sypkým ochucovadlem Kucharek Chuť přírody. Na závěr přidáme na kousky nakrájené vejce, petrželku a kapary.