Vepřová panenka se švestkou

Vepřová panenka se švestkou
Suroviny:

1,5 kg vepřové panenky
150 g kalifornských sušených švestek
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce řepkového oleje
majoránka
bobkový list
zeleninové ochucovadlo Kucharek
strouhaný křen

Způsob přípravy:

Maso omyjeme a osušíme, potřeme olivovým olejem, majoránkou a zeleninovým ochucovadlem. Necháme 30 minut odpočinout a mezitím předehřejeme troubu na 180 °C.

Špikovacím nožem do panenky opatrně vyřízneme otvor a vložíme do něj švestky. Panenku osmahneme na pánvi, z každé strany přibližně 30 sekund. Následně vložíme do trouby a pečeme 1 hodinu. Panenku můžeme podávat teplou s jakoukoliv přílohou anebo za studena s pečivem a strouhaným křenem.